Aktuális híreink - Általános

A szecessziós Kőrössy-villa olyan, mint egy marcipánfigurákkal díszített torta – megnéztük a Városligeti fasor egyik legszebb épületét

2020.december 01.

Az elmúlt időszakban felértékelődött a séta műfaja, ami nemcsak az egyre szaporodó, különböző tematikákra épülő városi sétákat jelenti, hanem az egyéni városfelfedezést is. A folyamatos távolságtartás, a nyüzsgés elkerülése és a bezárások idején sajnos szűkül az a halmaz, amelyben mozoghatunk, legyen szó területről, időről vagy intézményekről, ráadásul most a szervezett városi sétákat is nélkülöznünk kell. A folyamatos bezártságban kifejezetten jól jön, ha egyedül indulunk útnak és fedezzük fel a környéket vagy a város kevésbé ismert helyeit, miközben rengeteg apró részletet megfigyelhetünk a házakon, tereken, utcákon, amik a troli utáni rohanásban eddig elkerülték a figyelmünket.

Bővebben

Aqua sakk

2020.október 05.

A Nemzeti Csapatbajnokság  I/B osztály Maróczy csoportjának 2019/2020. évi bajnoka az Aquaréna Kőbánya SC 7 ponttal megelőzve a második helyezettet.

Bővebben

A Főváros Gazdaságáért díjban részesült idén Szabó András és Resonator Kft.

2019.október 10.

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy idén a Főváros Gazdaságáért díjjal Szabó András tulajdonos és az által vezetett Resonator Kft. tevékenységét ismerte el a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A napokban megtartott Kamarai Ünnepi Küldöttgyűlésen került sor a kitüntetés átadására. Ezzel az elismeréssel évek óta díjazzák a budapestiekért kiemelkedő tevékenységet végző személyeket és vállalkozásokat.

Gratulálunk!

Bővebben

V. Balatonfüred – Tihany Ulti Kupa

2019.szeptember 30.

Az elmúlt napokban került megrendezésre az immár ötödik éve a Balaton környékén szerveződő Ulti Bajnokság.

Bővebben

Aki nem csak megálmodta a Tündérpalotát

2019.augusztus 01.

150 éve, 1869. június 18-án született Kőrössy Albert Kálmán építész, a magyar szecesszió jelentős képviselője.

korossy-villa.jpg

Bővebben
Vissza a hírekhez